Tandbehandling og tandrens til hund, kat og andre kældedyr

Rigtigt mange hunde, katte, kaniner og marsvin har problemer med deres tænder.​

Det hyppigste problem hos hunde er tandsten. Dette kan blive så slemt, at tandkødet bliver betændt og ømt og i værste fald kan tænderne blive løse og skal herefter trækkes ud.

De små hunderacer har oftere flere problemer med tænderne end de store racer, men man kan forebygge lidelser og behandlinger ved daglig tandbørstning. Derfor kan der være forskeligartet tandbehandling af kæledyrere.

Katte får også tandsten og især ved stigende alder. Katte kan også lide af “resorptive læsioner”, hvor tænderne begynder at blive nedbrudt/hullede uden nogen forklarlig årsag.

Disse “resorptive læsioner” kan være meget smertefulde for katten og tit går der længe inden man som ejer opdager, at katten har ondt da de er gode til at skjule det.

Tandrens af kat og hund hos dyrlæge

Vi tilbyder tandbehandling og tandrensning på hunde og katte, hvor det ikke er nok eller ikke er muligt at børste tænderne hjemme. Det er forskelligt fra patient til patient, hvor ofte tandrensningen bør gentages. Dårlige tænder bør altid bortopereres, da de giver smerter – også selvom du ikke altid kan se det på dyret.​

Inden tandudtrækning/tandoperation tages der et røntgenbillede af de dårlige tænder, så vi ved præcis hvilken metode, der fjerner tanden bedst. Oftest tages også et billede efter operationen, så vi er sikre på, at der ikke er tandrester tilbage i kæben.

Tandrøntgen bruges også til vurdering af tænder, der umiddelbart ikke ser dårlige ud, men som kan have sygdomme i tandroden – eks. tænder, hvor spidsen er knækket af.​ Gennem vores tandrøntgen vurderer vi forudsætningerne for tandrens kat.

Vi har digital fremkaldelse af vores røntgenbilleder, så man nemt kan vurdere tændernes tilstand og stille diagnoser. Vi sørger selvfølgelig for at tandrens af hunde og katte foregår smertefrit.

Kaniner og marsvinstænder vokser hele tiden og de kan få problemer med for lange tænder og tandspidser, hvis biddet er forkert eller de ikke spiser groft foder, der slider på tænderne. Derfor er det vigtigt med tandrens til kat og hund.

Vi tilbyder nedslibning af tandspidser og for lange tænder samt permanent fjernelse af tænder, der vokser skævt og derved ikke slides naurligt.​

Alle dyr bedøves inden tandbehandling

Vil du vide mere om dit kæledyrs tænder, er du velkommen til at kontakte os og få et tandeftersyn​

Vi kan lide
glade klienter

Det er virkelig et dejligt personale. Fremover tager jeg altid mine dyr ned til dem fordi jeg ved at de vil behandle dem ordentligt og med respekt. Ingen sure miner herfra!
Hilsen en meget glad kunde og hendes lille chichi

For ikke så lang tid siden var vi nede med vores 6 skønne King Charles cavalier hvalpe da de skulle have chip og var imponeret over hvordan de taklet vores hvalpe og deres mor, de var både profesionelle og så kunne man mærke deres kærlighed til dyr som vi sætter stor pris på.

Mine to Russian Blue katte og mig er super tilfreds med den gode og profesionelle behandling. Dygtige – Søde og imødekommende personale.

Har været der alle årene med min kat Mussi. De er professionelle og har altid taget sig tid til og forklare og hjælpe hvis min kat har været syg. De var der helt til det sidste. Tak

Har været kunde siden klinikken åbnede i 1984. Har altid været fuld tilfreds.

Har kun fået rigtig god behandling i de 14 år jeg er kommet hos dyreklinikken, og personalet er altid søde og imødekommende og man kan mærke de brænder for deres job.

Mød holdet bag
Dyreklinikken Amagerbrogade

1
2
3
4
5
Personale på Dyreklinikken Amagerbrogade

© Copyright - Dyreklinikken Amagerbrogade