Laboratorieundersøgelser hos dyreklinikken på Amagerbrogade

På klinikken har vi mulighed for mange forskellige undersøgelser, blandt andet:

 • Blodprøver - der kan vælges rigtigt mange forskellige typer. De fleste analyserer vi selv, så ejer kan få svar inden for 10-30 min. Andre sender vi til specialiserede laboratorier og får oftest svar allerede dagen efter.
 • Rabies-blodprøve for udenlandsrejse - svar efter ca. en uge.
 • Urinundersøgelse - især vigtigt ved lidelser i urinveje og ved mistanke om sukkersyge, nyresygdom og hormonelle lidelser. Oftest analyserer vi selv, men prøverne kan også sendes ud af huset.
 • Undersøgelse for parasitter i afføring - eks. orm, encellede organismer og usunde bakterier.
 • Undersøgelse for udvalgte hunde og kattesygdomme via snaptest (svar på 10 min) eks. parvovirus (tarmbetændelse), FIV/FELV (katteaids og katteleukæmi), cPL og fPL (fortæller noget om tilstanden i bugspytkirtlen hos hund og kat), stofskiftesygdomme hos hund og kat samt flåtbårne sygdomme eks. borrelia.
 • Mikroskopi af hudskrab for parasitter såsom hårsække- eller skabsmider, bakterier og svampe.
 • Mikroskopi af øresvaber for parasitter såsom øremider, bakterier og svampe.
 • Mikroskopi af nålebiopsier fra diverse knuder/tumorer.
 • Større biopsier sendes til specialiseret laboratorium, og der fås svar efter ca. en uge.
 • Allergiundersøgelse via blodprøve - sendes til allergi-specialist.
 • Undersøgelse/dyrkning for ringorm.

Hvorfor alle disse prøver?

Det er desværre ikke altid muligt at diagnosticere en lidelse ud fra den kliniske undersøgelse i klinikken, og forskellige lidelser kan også give de samme symptomer. Mange dyr udviser heller ikke tydelige symptomer førhen lidelsen er fremtræden. Derfor vil vi ofte anbefale relevante laboratorie-undersøgelser, der kan hjæpe til udredningen.

Ved flere sygdomme – eks. ørebetændelser, er det vigtigt at vide præcis hvad årsagen til tilstanden er, så den mest korrekte behandling kan tilbydes. Ofte vil det være relevant med gentagne øresvaber-prøver, så behandling ikke ophører før lidelsen er færdigbehandlet.​

Vi kan lide
glade klienter

fem stjernet anmeldelse af dyreklinikken amagerbrogade

Det er virkelig et dejligt personale. Fremover tager jeg altid mine dyr ned til dem fordi jeg ved at de vil behandle dem ordentligt og med respekt. Ingen sure miner herfra!
Hilsen en meget glad kunde og hendes lille chichi

fem gule stjerner anmeldelse

For ikke så lang tid siden var vi nede med vores 6 skønne King Charles cavalier hvalpe da de skulle have chip og var imponeret over hvordan de taklet vores hvalpe og deres mor, de var både profesionelle og så kunne man mærke deres kærlighed til dyr som vi sætter stor pris på.

anmeldelse med gule stjerner

Mine to Russian Blue katte og mig er super tilfreds med den gode og profesionelle behandling. Dygtige – Søde og imødekommende personale.

anmeldelse af dyreklinik

Har været der alle årene med min kat Mussi. De er professionelle og har altid taget sig tid til og forklare og hjælpe hvis min kat har været syg. De var der helt til det sidste. Tak

fem stjerner i gul

Har været kunde siden klinikken åbnede i 1984. Har altid været fuld tilfreds.

gode kundeanmeldelse

Har kun fået rigtig god behandling i de 14 år jeg er kommet hos dyreklinikken, og personalet er altid søde og imødekommende og man kan mærke de brænder for deres job.

Mød holdet bag
Dyreklinikken Amagerbrogade

1
2
3
4
5
6
7
8
Personalet hos Dyreklinikken Amagerbrogade