Laboratorieundersøgelser hos dyreklinikken på Amagerbrogade

På klinikken har vi mulighed for mange forskellige undersøgelser, blandt andet:

 • Blodprøver - der kan vælges rigtigt mange forskellige typer. De fleste analyserer vi selv, så ejer kan få svar inden for 10-30 min. Andre sender vi til specialiserede laboratorier og får oftest svar allerede dagen efter.
 • Rabies-blodprøve for udenlandsrejse - svar efter ca. en uge.
 • Urinundersøgelse - især vigtigt ved lidelser i urinveje og ved mistanke om sukkersyge, nyresygdom og hormonelle lidelser. Oftest analyserer vi selv, men prøverne kan også sendes ud af huset.
 • Undersøgelse for parasitter i afføring - eks. orm, encellede organismer og usunde bakterier.
 • Undersøgelse for udvalgte hunde og kattesygdomme via snaptest (svar på 10 min) eks. parvovirus (tarmbetændelse), FIV/FELV (katteaids og katteleukæmi), cPL og fPL (fortæller noget om tilstanden i bugspytkirtlen hos hund og kat), stofskiftesygdomme hos hund og kat samt flåtbårne sygdomme eks. borrelia.
 • Mikroskopi af hudskrab for parasitter såsom hårsække- eller skabsmider, bakterier og svampe.
 • Mikroskopi af øresvaber for parasitter såsom øremider, bakterier og svampe.
 • Mikroskopi af nålebiopsier fra diverse knuder/tumorer.
 • Større biopsier sendes til specialiseret laboratorium, og der fås svar efter ca. en uge.
 • Allergiundersøgelse via blodprøve - sendes til allergi-specialist.
 • Undersøgelse/dyrkning for ringorm.

Hvorfor alle disse prøver?

Det er desværre ikke altid muligt at diagnosticere en lidelse ud fra den kliniske undersøgelse i klinikken, og forskellige lidelser kan også give de samme symptomer. Mange dyr udviser heller ikke tydelige symptomer førhen lidelsen er fremtræden. Derfor vil vi ofte anbefale relevante laboratorie-undersøgelser, der kan hjæpe til udredningen.

Ved flere sygdomme – eks. ørebetændelser, er det vigtigt at vide præcis hvad årsagen til tilstanden er, så den mest korrekte behandling kan tilbydes. Ofte vil det være relevant med gentagne øresvaber-prøver, så behandling ikke ophører før lidelsen er færdigbehandlet.​

Vi kan lide
glade klienter

Facebook stjerner

Det er virkelig et dejligt personale. Fremover tager jeg altid mine dyr ned til dem fordi jeg ved at de vil behandle dem ordentligt og med respekt. Ingen sure miner herfra!

Hilsen en meget glad kunde og hendes lille chichi

Sarah Williams
Anmeldelse fra Facebook

Facebook stjerner

Har kun fået rigtig god behandling i de 14 år jeg er kommet hos dyreklinikken, og personalet er altid søde og imødekommende og man kan mærke de brænder for deres job.

Ann Christiansen
Anmeldelse fra Facebook

Facebook stjerner

Har været der alle årene med min kat Mussi. De er professionelle og har altid taget sig tid til og forklare og hjælpe hvis min kat har været syg. De var der helt til det sidste. Tak

Jannie Nikolajsen
Anmeldelse fra Facebook

Mød holdet bag
Dyreklinikken Amagerbrogade

1
2
3
4
5
Personale på Dyreklinikken Amagerbrogade

© Copyright - Dyreklinikken Amagerbrogade