Vaccination til hunde – Sydeuropa

Beskyt din hund mod alvorlig sygdom inden ferien sydpå i Europa nu kan hunde vaccineres mod leishmaniose​

En nyudviklet vaccine, cani­leish, giver for første gang mulighed for at vaccinere hunde mod den alvorlige sygdom leishmaniose, hvor hunden smittes med en parasit.

Parasitten overføres til hund­en ved stik af sandfluer – ikke at forveksle med myg – som er udbredt I landene omkring middelhavet, bl.A. Italien, Grækenland, Spanien og den sydlige del af Frankrig.

Har man planer om at tage sin hund med på ferie I disse lande, kan man nu få en forebyggende behandling hos dyrlægen.​

Vaccinér hunden inden ferien

Leishmaniose hos hunde har været kendt I mere end 20 år, og der er til dato ikke fundet nogen helbredende behand­ling.

Det gør det vigtigt at forebygge – og for at opnå tilstrækkelig beskyttelse, skal der vaccineres med canileish 3 gange med 3 ugers mellemrum. Herefter vil det kun være nødvendigt med 1 årlig vaccination for at vedligeholde hundens immunforsvar.

Er din hund smittet?

Hvis din hund får parasitten I kroppen, vil symptomerne ikke altid kunne ses med det samme. De kan udvikle sig langsomt, så hunden egentlig virker rask, selv om den er smittet.

Symptomerne på Leishmaniose er bl.a. feber, tab af pels især omkring øjnene, vægttab, problemer med hud og kløer, samt at den mister lysten til at motionere. Hund­ens indre organer bliver også påvirket, og det kan føre til blodmangel, gigt og nyresvigt. Eksperter vurderer, at der i dag er 2,5 millioner smittede hunde i Europa.

Få et tjek hos dyrlægen

For at vaccination skal være effektiv, må hunden ikke være smittet med Leishmaniose eller på anden måde være svækket. Derfor er det vigtigt at bestille et helbredstjek mindst 10 uger før ferien sydpå.

Den nye vaccine, CaniLeish, er udviklet af Virbac Animal Health, og den forebyggende behandling fås hos dyrlæger over hele landet.

Se mere på www.virbac.dk​

Vi kan lide
glade klienter

Facebook stjerner

Har været der alle årene med min kat Mussi. De er professionelle og har altid taget sig tid til og forklare og hjælpe hvis min kat har været syg. De var der helt til det sidste. Tak

Jannie Nikolajsen
Anmeldelse fra Facebook

Facebook stjerner

For ikke så lang tid siden var vi nede med vores 6 skønne King Charles cavalier hvalpe da de skulle have chip og var imponeret over hvordan de taklet vores hvalpe og deres mor, de var både profesionelle og så kunne man mærke deres kærlighed til dyr som vi sætter stor pris på.

Tine Kjær
Anmeldelse fra Facebook

Facebook stjerner

Mine to Russian Blue katte og mig er super tilfreds med den gode og profesionelle behandling. Dygtige – Søde og imødekommende personale.

Janniche Reinsborg
Anmeldelse fra Facebook

Mød holdet bag
Dyreklinikken Amagerbrogade

1
2
3
4
5
Personale på Dyreklinikken Amagerbrogade

© Copyright - Dyreklinikken Amagerbrogade | by Best One A/S